glutenfri boller

Glutenfri boller med chia og hamp

glutenfri boller
Glutenfri boller med chia og hamp

Det er længe siden, at der er lavet et indlæg på bloggen og nu er det tid til endnu en af de gode opskrifter på glutenfri bageri.

Tiden har været knap, da der har været travlt på hjemmefronten med hundehvalpe, 50 års fødselsdag, sygdom og dødsfald i familien og her til sidst en hofteoperation. Nåh ja – vi har også fået købt os et hus, som skal renoveres engang i 2019… Vi keder os aldrig!

Nok om det… I dag har jeg fundet lidt overskud efter hofteoperationen og har bagt nogle rigtig lækre boller. Dem vil jeg gerne dele med dig – eller… jeg vil gerne dele opskriften ihvertfald, for sådan nogle gode glutenfri boller har det med at forsvinde ret hurtigt væk herhjemme.

Opskrift på gode glutenfri boller med chia og hamp:

Udblødte chiafrø:
2 spsk. chiafrø + 1,5 dl vand (trækker indtil det er en gele-agtig masse)

1 spsk. god olie
3 dl vand

100 gram rismel eller boghvedemel
100 gram havremel (du kan evt. blende havregryn til du har mel)
1 tsk. guargummi (kan blandt andet købes i Meny)
2 spsk. hampefrø
2 spsk. Fiber-HUSK – loppefrøskaller (bruger du den grønne husk, skal du bruge 4 spsk.)
1 tsk. Yeast tørgær
1 tsk. salt

Fremgangsmåde:

Start med at blande chiafrø og vand. Lad det trække så lang tid, at det bliver gele-agtigt. Frøene skal suge alt vandet.

Bland de tørre ingredienser i en skål
Bland chia-gele’en med vand og olie.
Tilsæt herefter de tørre ingredienser og rør det godt sammen. Saml evt. dejen med en dejskraber.

Lad dejen hæve i 30 minutter med et rent klæde over.
Form bollerne med ske og fingre – brug evt. lidt vand til ske og fingre, hvis du synes det klistrer for meget.
Lad bollerne hæve på pladen i 30 minutter.

Bag bollerne i 45 minutter ved 200 grader alm. varme (varmluft tørrer dit brød og derfor anbefaler jeg alm. varme til bagning)

Lad bollerne køle af på en rist efterfølgende.

Bollerne kan fryses.

Glutenfrie boller med hamp og chia

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.