Glutenfri gulerodskage

Gulerodskage – glutenfri

Jeg har tidligere bragt en opskrift på gulerodsmuffins her på bloggen og tænkte at der måtte laves en hel gulerodskage ud fra opskriften.
Den har jeg nu forsøgt mig med i en springform, så det bliver en hel kage.
Opskriften som jeg har skrevet nedenfor, er den samme som til muffins som du finder her: Gulerodsmuffins

Kagen skal have ca. 10 minutter længere i ovnen end muffins, men ellers er fremgangsmåde og ingredienser de samme.

Jeg lavede dobbelt portion, så jeg fik en hel gulerodskage og 10 muffins ud af portionen. Jeg nåede ikke at tage et billede af kagen da den var pyntet – den blev simpelthen bare spist så hurtigt… Så her kommer et par billeder af gulerodskagen uden pynt!

Glutenfri gulerodskage:

90 gr. havregryn
150 gr. fintrevet gulerod
2 æg
15 tørrede dadler
1 tsk kanel
1 tsk bagepulver
1 knsp salt
25 gr. rørsukker
1 dl mælk
2 spsk. citronsaft

Flødeostecreme til toppen:

1/2 bæger Philadelphia eller lignende friskost.
2 spsk. citronsaft
ca. 1 dl. flormelis
lidt hakkede valnødder til pynt på toppen

Og sådan gør du:

Kør havregrynene i minihakkeren til det er groft mel (du kan også bruge havremel i stedet for, så du kan undgå havregryn i minihakkeren).
Kør dadlerne i minihakker eller blender til det bliver en samlet masse.
Bland de hakkede havregryn, sukker, dadler, mælk, kanel, bagepulver, æg og citronsaft.
Riv gulerødderne på den fine side af rivejernet og bland dem i dejen til sidst.

Fordel dejen i en springform og bages ca. 30 minutter ved 180 grader alm. varme (varmluft 170 grader) – evt. lidt længere tid

Når kagen er kølet af, kan den pyntes med flødeostglasur, alm. glasur eller smeltet chokolade og lidt hakkede valnødder.

følg og like på Facebook

Nyt køkken?

Er det tid til et nyt køkken?

For 4 år siden byggede vi huset om, så vi fik det som vi ville have det. I den forbindelse gik jagten ind på et nyt køkken. Min første indskydelse er ofte at kigge på internettet… Billeder er fint, men jeg ender altid ud med at finde ny og anderledes inspiration andre steder.

Inden længe skal vores nuværende bolig sælges og vi har købt et ældre hus, som skal renoveres. Vi har et stort projekt foran os, men vi vil gerne være godt forberedt.

Vi bor i Esbjerg og her er mange forskellige køkkenfirmaer. Mine svigerforældre bor i Aalborg og der går vejen også ofte forbi. Udover at kigge hos de største forhandlere, planlægger vi også at kigge forbi Rotpunkt i Aalborg.

Om det bliver et designerkøkken som ovenfor, er uvist. Vi skal ud og se en masse forskellige køkkener inden den endelige beslutning tages.

I vores nuværende køkken er jeg rigtig glad for nogle funktioner og indretning. Nedenfor er de ting, som jeg vil forsøge at få til at passe ind i det nye hus.

  • Skuffer, skuffer, skuffer – de er bare så gode at opbevare i. Med soft-close naturligvis.
  • Affaldsskuffe ved siden af vasken. Så er det slut med at sige “må jeg lige åbne skraldespanden”? – Den er nem at komme til selvom der står en ved vasken og laver noget.
  • Skabsvæg med indbygget køleskab fra gulv til loft.
  • 2 ovne – det er måske luksus, men vi bruger ofte begge to, så det vil vi nødig undvære
  • Køkkenø uden funktion – altså “bare” en stor bordplade, hvor der er 2 siddepladser. Det fungerer rigtig godt når man er sammen om madlavningen; f.eks. pizza eller når man bager. Derudover er det næsten altid der, hvor gæsterne sætter sig tilrette på de 2 stole. På den måde er de med i køkkenet under tilberedningen.
  • Vandhane med slange – det er skønt når man skal spule større ting eller bare gøre vasken ren.
Klassisk køkken sort/hvid

 

følg og like på Facebook

Konfirmation

Vi er midt i den store konfirmationstid og en del af konfirmanderne skriver lange ønskesedler.

Jeg faldt over en lækker gaveidé; et segboard

Udover, at det er et stykke legetøj, som de færreste bliver for gamle til, er det også rigtig god træning af balancen.

Man øger farten ved at læne sig forover når man står på sit segboard – og det stiller krav til balancen, at man kan styre farten på den måde. På et segboard når du op på 15 km. i timen.
Det er måske lidt svært i starten, men de fleste lærer det ret hurtigt og så er det nærmest lige så let som at køre på en cykel.

God gavejagt

følg og like på Facebook

Mad og motion

Madpatruljen handler jo egentlig mest om mad – men derfor kan vi godt tænke andre elementer ind.
Personligt mærker jeg tydeligt forskel når jeg spiser sundt og godt – og på den måde fandt jeg også ud af, at jeg ikke tåler gluten.

Derudover oplever jeg også en stor forskel, når jeg dyrker sport. Jeg har et gå-hold i den lokale løbeklub, hvor vi stopper op halvvejs og laver styrkeøvelser. Det gør vi for at opnå en bedre stabilitet og balance, og for at styrke nogle af de muskler, der ikke bliver brugt i forbindelse med gang eller løb.

De gode balanceøvelser kan også være i form af yoga, som er “det nye sort” indenfor sport og fitness. Yoga kan du sagens lave derhjemme, når det passer ind i dine planer.
Hvis du gerne vil have noget udstyr til f.eks. yoga, kan jeg anbefale et besøg på siden: Billig Fitness.

På siden finder du forskelligt udstyr til yoga og andre sportsgrene. Personligt har jeg stor glæde af en “Foam roller” – når jeg bruger den, er det typisk for at løsne ømme skuldre og nakke. Den fylder lidt, men er yderst effektiv…. -når først man finder ud af at bruge den rigtigt og holde balancen på den 🙂

En klog kvinde sagde på et tidspunkt: “Use it or loose it” – da hun talte om muskler…

Husk at bevæge dig – det er godt for krop og sjæl.

følg og like på Facebook

Brændte mandler

Verdens bedste brændte mandler
Verdens bedste brændte mandler

4. søndag i advent – så må det gerne dufte lidt af jul.

Svigerfar er ret vild med brændte mandler, så der har været gang i det lille køkken i dag. Nu er svigerfar ikke den eneste, der kan lide brændte mandler, så det blev en større portion!

Og jeg vil gerne dele opskriften på verdens bedste brændte mandler med dig – så den får du her:

400 gram mandler
400 gram rørsukker – gerne noget af det grove og mørke
1 spsk. kakao (usødet)
2 spsk. vand

Det hele hældes i en stor pande eller gryde. Jeg bruger en pande uden belægning af nogen art, for det kan godt være en hård omgang for belægningen…

Det heles varmes langsomt op – temperaturen skal være lidt over middel (7 på min kogeplade)!

Lad de brændte mandler køle af på et stykke bagepapir og skil dem ad med 2 gafler hvis de hænger sammen.

Brændte mandler
De færdige brændte mandler

Rør rundt i det hele tiden – også selvom det virker ret håbløst, men lige pludselig begynder sukkeret at smelte og så skal du være rask med paletkniven! Sukkeret skal ikke smelte helt (som til brunede kartofler) – du kan se på mit billede ovenfor hvordan de brændte mandler ser ud når jeg synes de er færdige 😊

God fornøjelse!

følg og like på Facebook

Jul i november

På en helt almindelig kold og mørk torsdag, fik jeg lige lyst til at forsøge mig med sprøjteposen og lave små marengs juletræer.

Marengs juletræer
Marengs juletræer

Jeg lavede italiensk marengs med lidt grøn frugtfarve og brugte en god, kraftig sprøjtepose til at forme dem.

Hvis du f.eks. engang imellem laver flødeboller, kan du jo bruge resten til nogle små søde juletræer som disse.

Jeg tror der er mange små – og måske store – børn, der vil elske at hjælpe med pynte med stjerner og sukkerkugler.

Både stjerner og sukkerkugler har jeg købt i Føtex.

Så blev det jul i november på en helt almindelig torsdag hjemme hos os…

følg og like på Facebook