Glutenfri gulerodskage

Gulerodskage – glutenfri

Jeg har tidligere bragt en opskrift på gulerodsmuffins her på bloggen og tænkte at der måtte laves en hel gulerodskage ud fra opskriften.
Den har jeg nu forsøgt mig med i en springform, så det bliver en hel kage.
Opskriften som jeg har skrevet nedenfor, er den samme som til muffins som du finder her: Gulerodsmuffins

Kagen skal have ca. 10 minutter længere i ovnen end muffins, men ellers er fremgangsmåde og ingredienser de samme.

Jeg lavede dobbelt portion, så jeg fik en hel gulerodskage og 10 muffins ud af portionen. Jeg nåede ikke at tage et billede af kagen da den var pyntet – den blev simpelthen bare spist så hurtigt… Så her kommer et par billeder af gulerodskagen uden pynt!

Glutenfri gulerodskage:

90 gr. havregryn
150 gr. fintrevet gulerod
2 æg
15 tørrede dadler
1 tsk kanel
1 tsk bagepulver
1 knsp salt
25 gr. rørsukker
1 dl mælk
2 spsk. citronsaft

Flødeostecreme til toppen:

1/2 bæger Philadelphia eller lignende friskost.
2 spsk. citronsaft
ca. 1 dl. flormelis
lidt hakkede valnødder til pynt på toppen

Og sådan gør du:

Kør havregrynene i minihakkeren til det er groft mel (du kan også bruge havremel i stedet for, så du kan undgå havregryn i minihakkeren).
Kør dadlerne i minihakker eller blender til det bliver en samlet masse.
Bland de hakkede havregryn, sukker, dadler, mælk, kanel, bagepulver, æg og citronsaft.
Riv gulerødderne på den fine side af rivejernet og bland dem i dejen til sidst.

Fordel dejen i en springform og bages ca. 30 minutter ved 180 grader alm. varme (varmluft 170 grader) – evt. lidt længere tid

Når kagen er kølet af, kan den pyntes med flødeostglasur, alm. glasur eller smeltet chokolade og lidt hakkede valnødder.

følg og like på Facebook

Brændte mandler

Verdens bedste brændte mandler
Verdens bedste brændte mandler

4. søndag i advent – så må det gerne dufte lidt af jul.

Svigerfar er ret vild med brændte mandler, så der har været gang i det lille køkken i dag. Nu er svigerfar ikke den eneste, der kan lide brændte mandler, så det blev en større portion!

Og jeg vil gerne dele opskriften på verdens bedste brændte mandler med dig – så den får du her:

400 gram mandler
400 gram rørsukker – gerne noget af det grove og mørke
1 spsk. kakao (usødet)
2 spsk. vand

Det hele hældes i en stor pande eller gryde. Jeg bruger en pande uden belægning af nogen art, for det kan godt være en hård omgang for belægningen…

Det heles varmes langsomt op – temperaturen skal være lidt over middel (7 på min kogeplade)!

Lad de brændte mandler køle af på et stykke bagepapir og skil dem ad med 2 gafler hvis de hænger sammen.

Brændte mandler
De færdige brændte mandler

Rør rundt i det hele tiden – også selvom det virker ret håbløst, men lige pludselig begynder sukkeret at smelte og så skal du være rask med paletkniven! Sukkeret skal ikke smelte helt (som til brunede kartofler) – du kan se på mit billede ovenfor hvordan de brændte mandler ser ud når jeg synes de er færdige 😊

God fornøjelse!

følg og like på Facebook

Jul i november

På en helt almindelig kold og mørk torsdag, fik jeg lige lyst til at forsøge mig med sprøjteposen og lave små marengs juletræer.

Marengs juletræer
Marengs juletræer

Jeg lavede italiensk marengs med lidt grøn frugtfarve og brugte en god, kraftig sprøjtepose til at forme dem.

Hvis du f.eks. engang imellem laver flødeboller, kan du jo bruge resten til nogle små søde juletræer som disse.

Jeg tror der er mange små – og måske store – børn, der vil elske at hjælpe med pynte med stjerner og sukkerkugler.

Både stjerner og sukkerkugler har jeg købt i Føtex.

Så blev det jul i november på en helt almindelig torsdag hjemme hos os…

følg og like på Facebook