Nyt køkken?

Er det tid til et nyt køkken?

For 4 år siden byggede vi huset om, så vi fik det som vi ville have det. I den forbindelse gik jagten ind på et nyt køkken. Min første indskydelse er ofte at kigge på internettet… Billeder er fint, men jeg ender altid ud med at finde ny og anderledes inspiration andre steder.

Inden længe skal vores nuværende bolig sælges og vi har købt et ældre hus, som skal renoveres. Vi har et stort projekt foran os, men vi vil gerne være godt forberedt.

Vi bor i Esbjerg og her er mange forskellige køkkenfirmaer. Mine svigerforældre bor i Aalborg og der går vejen også ofte forbi. Udover at kigge hos de største forhandlere, planlægger vi også at kigge forbi Rotpunkt i Aalborg.

Om det bliver et designerkøkken som ovenfor, er uvist. Vi skal ud og se en masse forskellige køkkener inden den endelige beslutning tages.

I vores nuværende køkken er jeg rigtig glad for nogle funktioner og indretning. Nedenfor er de ting, som jeg vil forsøge at få til at passe ind i det nye hus.

  • Skuffer, skuffer, skuffer – de er bare så gode at opbevare i. Med soft-close naturligvis.
  • Affaldsskuffe ved siden af vasken. Så er det slut med at sige “må jeg lige åbne skraldespanden”? – Den er nem at komme til selvom der står en ved vasken og laver noget.
  • Skabsvæg med indbygget køleskab fra gulv til loft.
  • 2 ovne – det er måske luksus, men vi bruger ofte begge to, så det vil vi nødig undvære
  • Køkkenø uden funktion – altså “bare” en stor bordplade, hvor der er 2 siddepladser. Det fungerer rigtig godt når man er sammen om madlavningen; f.eks. pizza eller når man bager. Derudover er det næsten altid der, hvor gæsterne sætter sig tilrette på de 2 stole. På den måde er de med i køkkenet under tilberedningen.
  • Vandhane med slange – det er skønt når man skal spule større ting eller bare gøre vasken ren.
Klassisk køkken sort/hvid

 

følg og like på Facebook

Konfirmation

Vi er midt i den store konfirmationstid og en del af konfirmanderne skriver lange ønskesedler.

Jeg faldt over en lækker gaveidé; et segboard

Udover, at det er et stykke legetøj, som de færreste bliver for gamle til, er det også rigtig god træning af balancen.

Man øger farten ved at læne sig forover når man står på sit segboard – og det stiller krav til balancen, at man kan styre farten på den måde. På et segboard når du op på 15 km. i timen.
Det er måske lidt svært i starten, men de fleste lærer det ret hurtigt og så er det nærmest lige så let som at køre på en cykel.

God gavejagt

følg og like på Facebook

Mad og motion

Madpatruljen handler jo egentlig mest om mad – men derfor kan vi godt tænke andre elementer ind.
Personligt mærker jeg tydeligt forskel når jeg spiser sundt og godt – og på den måde fandt jeg også ud af, at jeg ikke tåler gluten.

Derudover oplever jeg også en stor forskel, når jeg dyrker sport. Jeg har et gå-hold i den lokale løbeklub, hvor vi stopper op halvvejs og laver styrkeøvelser. Det gør vi for at opnå en bedre stabilitet og balance, og for at styrke nogle af de muskler, der ikke bliver brugt i forbindelse med gang eller løb.

De gode balanceøvelser kan også være i form af yoga, som er “det nye sort” indenfor sport og fitness. Yoga kan du sagens lave derhjemme, når det passer ind i dine planer.
Hvis du gerne vil have noget udstyr til f.eks. yoga, kan jeg anbefale et besøg på siden: Billig Fitness.

På siden finder du forskelligt udstyr til yoga og andre sportsgrene. Personligt har jeg stor glæde af en “Foam roller” – når jeg bruger den, er det typisk for at løsne ømme skuldre og nakke. Den fylder lidt, men er yderst effektiv…. -når først man finder ud af at bruge den rigtigt og holde balancen på den 🙂

En klog kvinde sagde på et tidspunkt: “Use it or loose it” – da hun talte om muskler…

Husk at bevæge dig – det er godt for krop og sjæl.

følg og like på Facebook