Müsli / mysli
Morgenmad – jeg elsker min morgenmad, har faktisk svært ved at komme i gang uden… Min morgenmad i hverdagen består af chiagrød med årstidens frugt og meget gerne min egen hjemmelavede müsli, som også er glutenfri.
Når der er hjemmelavet müsli, så er lykken gjort! Det er oven i købet ret nemt at lave müsli selv og det dufter helt fantastisk når det er i ovnen.
Hvis du nu er i gang med at bage og ovnen alligevel er varm, så kræver det bare 10 minutters “bagetid” at lave mysli.
Opskrift:
200 gr. mandler
2 spsk. akaciehonning
200 gr. havregryn
100 gr. kokosmel
50 gr. solsikkekerner
50 gr. hørfrø
En håndfuld rosiner, figner, dadler eller hvad du har lyst til at putte i din hjemmelavede mysli
Start med at riste mandlerne i akaciehonningen – bare på en pande med det og vende mandlerne i honning. De skal ikke være mørke, for de skal i ovnen med de andre ting.
Derefter blander du havregryn, kokos, solsikkefrø og hørfrø sammen med mandlerne og fordeler det ud på 2 bageplader med bagepapir på.
Ind i ovnen med de 2 plader i ca. 10 minutter ved 180 grader – du må gerne rode lidt rundt i det efter 5 minutter for at det bliver jævnt gyldent.
Lad din mysliblanding køle af og bland din yndlings-tørret frugt i. Her bruger jeg rosiner og engang imellem dadler, der er skåret i fine stykker.