4. søndag i advent – så må det gerne dufte lidt af jul.
Svigerfar er ret vild med brændte mandler, så der har været gang i det lille køkken i dag. Nu er svigerfar ikke den eneste, der kan lide brændte mandler, så det blev en større portion!
Og jeg vil gerne dele opskriften på verdens bedste brændte mandler med dig – så den får du her:
400 gram mandler
400 gram rørsukker – gerne noget af det grove og mørke
1 spsk. kakao (usødet)
2 spsk. vand
Det hele hældes i en stor pande eller gryde. Jeg bruger en pande uden belægning af nogen art, for det kan godt være en hård omgang for belægningen…
Det heles varmes langsomt op – temperaturen skal være lidt over middel (7 på min kogeplade)!
Lad de brændte mandler køle af på et stykke bagepapir og skil dem ad med 2 gafler hvis de hænger sammen.
Rør rundt i det hele tiden – også selvom det virker ret håbløst, men lige pludselig begynder sukkeret at smelte og så skal du være rask med paletkniven! Sukkeret skal ikke smelte helt (som til brunede kartofler) – du kan se på mit billede ovenfor hvordan de brændte mandler ser ud når jeg synes de er færdige 😊
God fornøjelse!