De lækre gulerodsmuffins er glutenfri og nemme at lave. Portionen er ikke så stor, så du kan sagtens doble op.
Her kommer opskriften:
Muffins:
90 gr. havregryn
150 gr. fintrevet gulerod
2 æg
15 tørrede dadler
1 tsk kanel
1 tsk bagepulver
1 knsp salt
25 gr. rørsukker
1 dl mælk
2 spsk. citronsaft
Flødeostecreme til toppen:
1/2 bæger Philadelphia eller lignende friskost.
2 spsk. citronsaft
ca. 1 dl. flormelis
lidt hakkede valnødder til pynt på toppen
Og sådan gør du:
Kør havregrynene i minihakkeren til det er groft mel (du kan også bruge havremel i stedet for, så du kan undgå havregryn i minihakkeren).
Kør dadlerne i minihakker eller blender til det bliver en samlet masse.
Bland de hakkede havregryn, sukker, dadler, mælk, kanel, bagepulver, æg og citronsaft.
Riv gulerødderne på den fine side af rivejernet og bland dem i dejen til sidst.
Fordel dejen i muffinsforme – jeg får 10-12 stykker ud af denne portion.
Bages ca. 20 minutter ved 180 grader alm. varme (varmluft 170 grader) – evt. lidt længere tid
Når kagerne er kølet af, kan de pyntes med flødeostglasur, alm. glasur eller smeltet chokolade og lidt hakkede valnødder.
Kagerne er gode friskbagte – men endnu bedre dagen efter, hvor de også er lettere at få ud af papirsformene…