Knækbrød med chiafrø
Her giver jeg dig den nemmeste opskrift på hjemmebagt knækbrød med få ingredienser:
2 dl vand
1 dl chiafrø
1 tsk salt
3,5 dl bagemix fra Urtekram – eller 3,5 dl. kerner, frø og nødder, du kan lide. (De vigtigste er hørfrø, da de sammen med chiafrø giver en mere sammenhængende masse).
Sådan gør du:
Bland chiafrø og bagemix med kogt vand.
Rør det godt, så frøene bliver våde – de skal blive lidt gele-agtige – lad dejen stå i skålen ca. 10-15 minutter.
Rør dejen igen og fordel massen på en bageplade med bagepapir.
Brug en kniv til at ridse firkanter i dejen, så den er lettere at brække i stykker, når den er bagt.
Bag dem i ovnen ved 150 grader alm. varme i 60-85 minutter – de skal være let gyldne.
Lad dem køle af på en rist, bræk dem fra hinanden og opbevar dem i en lufttæt dåse eller lignende.
Når du bager dem første gang, finder du ud af hvor gode de er – så lav dobbelt portion næste gang 😉
Jeg brugte bagemix fra Urtekram, som er vist på billedet nedenfor. Du kan også vælge at bruge et mix af de kerner, som du har i skabet. Gode kerner kan f.eks. være et mix af: hørfrø, sesamfrø, græskarkerner, solsikkefrø, nødder eller mandler.
Da jeg bagte disse knækbrød første gang, tænkte jeg på, om det mon ville hænge sammen uden æg. Dejen hænger rigtig fint sammen, så det er ikke noget problem!