Navnet “müslibrød” kommer af udseendet – de ser ud som om de er rullet i en gang müsli.
De er super lækre og næsten ligesom en lille kage, da der er chokoladestykker og tranebær i de små brød.
Jeg bruger dem især til morgenmad i weekenderne når de andre i familien spiser almindeligt brød. Jeg foretrækker dem som de er – uden smør eller ost. Jeg kan forestille mig, at de er gode med et lille stykke brie for eksempel.
Opskriften er nem og lige til at gå til – du får den her:
Glutenfri müsli brød
15 gram HUSK
½ liter vand
50 gram havregryn (glutenfri hvis du ikke tåler gluten)
100 gram hirseflager
100 gram boghvedemel
100 gram quinoamel
1 tsk. salt
75 gram mørk chokolade
75 gram tranebær
150 gram mandler
Fremgangsmåde:
Pisk HUSK og vand let sammen, så der ikke er klumper i. Lad det stå ca. 15 minutter – tiden kan du bruge på at hakke mandler og hirseflager.
Hak mandlerne groft – de skal bruges til at rulle brødet i, så du kan fordele dem ud på et bageunderlag af silikone – eller hvor du vil trille brødene henne!
Hak chokoladen groft.
Kør hirseflager i en minihakker/blender til du har den ønskede konsistens. Jo mere du hakker – jo finere mel får du. Jeg hakker det til groft mel, da jeg godt kan lide at brødet har lidt struktur indeni.
Bland boghvedemel, havregryn, quinoamel og salt med hirsemelet.
Når HUSK og vand har trukket 15 minutter, pisker du det med håndmixer for at få lidt luft i massen. 1-2 minutter er nok.
Skift piskeris ud med dejkroge og bland mel, chokolade og tranebær i massen.
Hav en skål vand ved siden af skålen med dejen, tag vand på hænderne når du skal forme brødene, så hænger dejen ikke fast på hænderne.
Form det antal brød du gerne vil have – jeg får ca. 15 brød ud af denne portion – rul dem i de hakkede mandler og sæt dem på et stykke bagepapir.
Brødene bages ca. 30 minutter ved 195 grader, varmluft lidt lavere temperatur.
Stil dem til afkøling på en bagerist.
Brødene er velegnede til frysning.